Kaše s kopřivami – Jogínova snídaně, večeře i oběd

posted in: Kaše | 0

 OLYMPUS DIGITAL CAMERASložení 

  • pět lžic tsampy
  • špetka soli
  • špetka mletého pepře
  • lžíce tuku (olivový, kokosový či jiný olej nebo máslo)
  • hrst čerstvě natrhaných mladých kopřiv

Postup

V hrnku přelijeme horkou vodou na jemno nasekané kopřivy a necháme asi 4 minuty vylouhovat. Kopřivy scedíme. Do misky s tsampou přidáme sůl, pepř a tuk, a dolijeme dle požadované hustoty kopřivovým výluhem. Přidáme kopřivy a dobře promícháme. Lze tak i udělat kuličky s kopřivami. Jídlo tak bude obohaceno o mnoho vitamínů, minerálů, chlorofylu a jiných tělu prospěšných látek. Protože kopřivu nemusíme kupovat v obchodě, ušetříme peněženku i přírodu (bez dopravy, obalů atd.).