kulatý

 

Jmenuji se Jirka Engliš a pravou tsampu jsem ochutnal a okamžitě si zamiloval na cestách v Indii a Nepálu. Byla výborná. Připravovat jsem se ji naučil od samotných Tibeťanů. Po návratu jsem ji začal vyrábět pro sebe a pár přátel. Protože to šlo dobře, a nejen přátelé si ji oblíbili a podněcovali mě k její výrobě, začal jsem tsampu vyrábět i pro Vás.

Rád bych obohatil český jídelníček o zdravou a praktickou potravinu. Tsampu vyrábím z českého bio ječmene, který pečlivě ručně zpracovávám, melu na kamenném mlýně a balím do papírových obalů. Mám rád tradiční řemesla a poctivou práci.

Tsampa je skvělá. Denně ji nejen snídám, ale používám ji různě a do všeho. Dává mi sílu, zasytí a je hned hotová. Někdy si ji dělám i se slaným čajem, jak jsem ji jedl často v Indii.

 

Midrolling and tsampa
Tsampě se dostalo velkého požehnání a potvrzení prvotřídní kvality od vzácné návštěvy z Indie: Džetsün Minling Khandro Rinpoche a rodiny Midrollingu – Rinpoče Maminka Majunla, Umze Rinpoče, Ven. Tulku Dakpa Rinpoče, Lama Riga, Ven. Lama Thinlej, Lopon Namdrol la