Palačinky s tsampou – základní recept

posted in: Dezerty a cukroví | 0

Složení palacinka 1

  • půl hrnku tsampy
  • půl hrnku celozrnné pšeničné mouky
  • lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva
  • lžička sezamového oleje (možno vynechat)
  • špetka soli
  • rýžové, sojové nebo jiné mléko (lze použít i vodu)

Na ozdobení:

  • javorový nebo datlový sirup a sojový nebo jiný jogurt, sezonní ovoce

 

Postup

Do misky nasypeme všechny ingredience krom mléka a zamícháme. Přilijeme mléko a ušleháme ručně nebo ručním mixérem do konzistence ani husté, ani řídké.

Na rozpálené pánvi pečeme z jedné strany do té doby, než těsto zpevní. Poté obrátíme na druhou stranu a dopečeme dozlatova. Pokud máme nepřilnavou pánev, není třeba dávat olej. Nemáme-li tuto pánev, přidáme olej, aby se těsto nepřipalovalo.

Palačinky podáváme na sladko nebo na slano – v případě slané úpravy je také možné použít vodu. Nakonec ozdobíme javorovým nebo datlovým sirupem, sezónním ovocem a jogurtem.