Tsampa – nasytí, posílí a prospěje.

posted in: Nezařazené, Novinky | 0

Tsampa je tradiční pokrm známý přes tisíc let. Vyrábí se namletím praženého ječmene, vyznačuje se jemnou oříškovou chutí, je zdraví prospěšná a velmi snadná na přípravu. Pro osm milionů Tibeťanů doma i v exilu je národním jídlem a spolu s masem a mléčnými výrobky tvoří základ tibetského jídelníčku. Pytlík tsampy má při sobě téměř každý poutník či cestovatel.

Díky svému zpracování tsampa nevyžaduje další tepelnou úpravu a lze ji používat stejně jako instantní potraviny. Stačí přidat trošku vody, promíchat a servírovat. Ve spojení s čajem, máslem a cukrem nebo sýrem se tsampa stává plnohodnotným hlavním chodem.

  • Rychlá a snadná přípravastačí zalít horkou nebo studenou vodou, čajem, mlékem, džusem, polévkou a podobně
  • Nasytí i v malém množství.
  • Posilující a lehce stravitelná.
  • Ideální strava k pobytu v přírodě outdoor, treking, turistika – ověřeno tibetskými nomády a cestovateli.
  • Bohatá na vitaminy (K, E, B), minerály a vlákninu.
  • Nízký glykemický index.
  • Vhodná pro děti a na přípravu dětských kaší.
  • Vyrobena ručně.
  • Obsahuje málo lepku.
  • Prověřeno staletími.